Wat is een highlighter?

Een highlighter is een schitterend cosmetisch product dat gebruikt wordt om de huid een prachtige glans te geven. Vaak wordt deze opvallende make-up aangebracht boven de jukbeenderen. Highlighters zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals sticks, poeders en crèmes, en worden soms zelfs geïntegreerd in foundations.

Waarom zou je highlighter gebruiken?

Een highlighter voegt een extra dimensie toe aan je make-up look. Je kunt het gebruiken om je uitstraling intenser en opvallender te maken, maar het is ook geschikt voor dagelijks gebruik om je gezicht een gezonde glans te geven. Wat is een highlighter?

Waar breng je highlighter aan?

Er zijn talloze mogelijkheden om highlighter aan te brengen, maar het mooiste effect bereik je op delen van het gezicht die het meeste licht vangen. Breng het aan op de jukbeenderen om ze te accentueren, op de neusbrug en het puntje van de neus voor een symmetrisch effect, in de binnenste ooghoeken voor optisch grotere ogen, boven de lippen of op de kin voor voller uitziende lippen. Let wel op dat je niet te veel gebruikt; een kleine hoeveelheid highlighter volstaat vaak, en je kunt altijd meer toevoegen indien nodig.

Hoe kies je de juiste kleur highlighter?

Highlighters zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Voor een nog betere make-up look kun je de kleur van de highlighter laten matchen met je huid. Bij een lichte huid staan zachte kleuren zoals roze of perzik mooi, terwijl bij een medium tot donkere huid intensere kleuren zoals goud of brons geschikt zijn. Overweeg ook de kleur van je ogen en haar om een natuurlijk ogend resultaat te bereiken.


Bekijk de highlighter die speciaal voor vrouwen van 45+ is ontworpen.

Ken je dat gevoel dat je er mooi opgemaakt uitziet, maar dat je denkt dat er nog iets mist? Soms mist je huid net het kleine extraatje dat je uitstraling helemaal afmaakt. De Glow stick geeft je huid een subtiele parelmoerachtige glans om je de boost te geven die je nodig hebt.