Wat is een blush?

Blush is een verfraaiend make-up product dat gebruikt wordt om de wangen een levendige kleur te geven. Het is verkrijgbaar in diverse vormen, waaronder poeder, crème en vloeistof, vaak in tinten van roze, rood of oranje voor een natuurlijke uitstraling.

Waarom zou je blush gebruiken?

Blush heeft veel te bieden. Allereerst geeft het je huid een gezonde gloed en kan het bijdragen aan een jeugdige uitstraling. Daarnaast stelt blush je in staat om specifieke gezichtskenmerken te accentueren, zoals de jukbeenderen, voor een liftend effect. Het dragen van blush kan ook het zelfvertrouwen vergroten door te helpen bij het bereiken van de gewenste uitstraling. Wat is een blush?

Waar breng je blush aan?

De plaats waar je blush aanbrengt kan je uiterlijk veranderen. Je kunt hiervoor een make-up kwast, make-up spons, blush stick gebruiken of je vingers. Begin met een kleine hoeveelheid blush en breng meer toe indien nodig. Er zijn verschillende plekken waar je blush kunt aanbrengen. Door blush op of onder je jukbeenderen aan te brengen, krijg je definitie in je gezicht en worden je jukbeenderen benadrukt. Probeer ook eens op de appels van de wangen. Dit is het ronde deel dat naar buiten komt als je glimlacht en geeft een jeugdige blos aan je gezicht geeft. Tip: Breng een highlighter aan bovenop je blush voor een extra stralende gloed. Waar breng je een blush aan?

Hoe kies je de juiste kleur blush?

Het is cruciaal om de juiste kleur blush te kiezen die past bij jouw huidtype. Een ongeschikte tint kan er onnatuurlijk uitzien en je make-up laten opvallen of juist vervagen. Voor een lichte huidskleur zijn subtiele tinten zoals perzik, zacht roze of lichtpaars geschikt. Bij een medium huidskleur kun je denken aan kleuren zoals roze, koraal of terracotta. Voor een donkere huidskleur werken felle kleuren zoals rood, diep roze of warm oranje goed. De intensiteit van de blush kan variëren afhankelijk van de donkerte van je huid. Let ook op de ondertoon van je huid; warme ondertonen passen goed bij warme blushkleuren, terwijl koele ondertonen het best tot hun recht komen met zachte en koele blushkleuren.


Bekijk de blush sticks die speciaal voor vrouwen van 45+ is ontworpen.

De Rosalyne Blush Stick is een lipstick, blush, bronzer en nog veel meer in één, waarmee je binnen enkele minuten een frisse natuurlijke uitstraling creëert.